Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Bekijk video

About the project

Let me help you find your new home.

About the project

Past meets future!

De Rosmolenbuurt ligt aan de oostkant van het Zaandamse stadscentrum, parallel aan het stroomgebied van de Zaan en een uitgestrekt stadspark. Blauw en groen zijn de spirituele kleuren van De Betawi. Wijsheid en duurzaamheid. Met respect voor het verleden ontwikkelen voor de toekomst. Tijdloos. Divers. Inclusief.

Aan de Oostzijde, ter hoogte van Sporthal De Struijck, wordt het woongebied heringericht met 15 ééngezinswoningen, 12 appartementen en twee maisonnettes. Ruimtelijk opgezet rond een binnenplein, waar door de bewoners en hun bezoek geparkeerd kan worden. De achtertuinen van alle grondgebonden woningen en terrassen van een aantal appartementen op de begane grond grenzen hieraan.
Bewust is gekozen voor een brede variatie in gevels, ook voor het appartementengebouw. Het thema is eenduidig, de grandeur van de Oostzijde terugbrengen in een solide stenen aanblik. De eengezinswoningen krijgen grote raamoppervlakken en zowel voor- als achtertuinen. Afwisselende puntgevels en dwarskappen zijn succesvol geïntegreerd in de woonblokken. Door kleurafwijkende borstweringen en houtlook gevelbekleding in het ontwerp op te nemen, wordt direct de verbinding met zowel de historische Oostzijde als de achtergelegen Rosmolenbuurt gevonden.
Naast de sporthal wordt een nieuw pad gecreëerd, vernoemd naar de tegenoverliggende Monseigneur Callierstraat, dwars op de Professor Struijckenstraat. Qua aanblik past de nieuwe bebouwing perfect bij het oude wijkje, op het gebied van duurzaam wonen is het een regelrechte aanwinst!

Dam tot Dam en daarna...
Aan de noordkant van Amsterdam ligt Zaandam. Alleen gescheiden door een brede plas water, ook wel bekend als het Noordzeekanaal. Tunnels, bruggen en veren verbinden Dam tot Dam. Daar valt een kwartje...
Elk najaar is Zaandam het strijdtoneel van wereldtoppers. Televisieploegen registreren de finish van duizenden lopers, die hun queeste zijn begonnen in Amsterdam en via de IJtunnel en de dijk naar de Zaanse kant lopen. Zuiddijk, horecaplein de Dam, de Peperstraat en dan uitlopen de Rosmolenbuurt in. Dit volksbuurtje heeft door renovatie, restauratie en nieuwbouw een forse upgrade gekregen. Het gezellige karakter van de wijk is en blijft intact! Daar bouwen wij De Betawi, een woonwijk met eengezinswoningen en appartementen. Nostalgie waar het kan, hypermodern waar het mag en superduurzaam waar het moet.

De Betawi
De eengezinswoningen variëren van circa 96 m2 tot circa 114 m2. Drie woonlagen woonplezier, waarbij de zolderverdieping met gemak tot vierde slaapkamer bestempeld kan worden. De badkamer wordt netjes betegeld en ingericht met een inloopdouche, wastafel en tweede toilet. Natuurlijk krijgt het toilet op de begane grond ook zorgvuldig gekozen sanitair en een hoogwaardige afwerking. Een keuken wordt niet meegeleverd. De leidingen, elektra en wateraan- en afvoer, worden afgedopt zodat de eerste bewoners daar zelf hun eigen keukendroom kunnen vervullen. Ook een kwestie van goed doordenken over duurzaamheid. Er gaan natuurlijk geen gloednieuwe bouwkeukens de bak in!
De woningen met twee woonlagen betreffen een maisonnette, die ligt op de begane grond/eerste &
tweede/derde etage en beschikt over circa 59 en 68 m2 gebruiksoppervlakte.
Bij de tweekamerappartementen variëren de groottes tussen de circa 43 en 58 m2. Er is één appartement met twee slaapkamers, deze meet bijna 72 vierkante meter.
Ook het afwerkings- en kwaliteitsniveau van de appartementen is De Betawi-waardig. Goed sanitair en hoogwaardig hang- en sluitwerk en zelf de beschikking over een ideale keuken.

Het binnenplein wordt ingezet voor parkeren, gedeeld met de bewoners van appartementencomplex #HOME. Elke woning in De Betawi beschikt over bergruimte, meestal zelfs separaat op de begane grond. Verschillende appartementen delen fietsenstallingen.

EPC 0,0!
In de wet is verankerd dat nieuwbouw verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Het streven naar zero gebruik van fossiele brandstoffen en een minimale footprint is als rode draad in De Betawi verweven. Spiritueel staat rood voor leven en warmte. Groen brengt hierin de balans. Precies waar De Betawi voor staat. Comfortabel wonen, met respect voor wat was en verantwoordelijkheid naar wat nog komt. Waar de normering in het bouwbesluit een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,4 toelaat, loopt De Betawi fors voorop met lagere prestaties. De appartementen tikken de helft van wat toegestaan is nog niet eens aan (0,16) terwijl de eengezinswoningen een EPC van 0,0 op de meter zetten.
De winst die dit oplevert? Daar is niets spiritueels aan. Dat zijn gewoon keiharde cijfers in de energietransmissie, puur in het belang van ons klimaat. De euro's die worden bespaard in de maandelijkse woonlasten is voor de toekomstige bewoners aantrekkelijk.
Alle woningen voorzien middels warmtepompen en zonnepanelen grotendeels in de elektrabehoefte. Gas maakt geen deel uit van het externe energiepakket. De elementen en engineering. That's enough.

Stad en streek
Zaandam. De zuidkant van de Zaanstreek, alleen door het Noordzeekanaal gescheiden van Amsterdam. Bekend van de koekjes. Beroemd om de chocolade. Soms een beetje beducht, maar altijd bewonderd om de kracht. Aanbeden door kunstenaars en kunstenmakers. Zaankanters koesteren hun stad. Want hier gebeurt het!
Zaandam. Waar de Zaan en het IJ elkaar ontmoeten. De Zaanse waterkant is het toneel van cultuur en horeca. Industrieel erfgoed wordt ingezet voor het grote genieten. Terrasjes, restaurants, eetcafé's, clubs en kroegen verzamelen zich hier en in het Stadshart. Ook hier neemt het water een belangrijke plaats in, meer cosmetisch dan functioneel maar het staat wél heel gezellig. Zeker na de grote opknapbeurt waarbij de gevels en kleuren allemaal geïnspireerd werden op wat de eerder genoemde expressionisten opvalt...
De Gedempte Gracht praalt nu met een zeer divers winkelaanbod, doorspekt met uitnodigende terrasjes en tentjes. Op de kop ligt het station, als uitgebreide verbindingshub naar alle windstreken. Hier vertrekt elke vijf minuten een Intercity naar Amsterdam, Alkmaar of Hoorn en verzorgt het streekvervoer een nog directere verbinding van A naar B.
Aan de andere kant ligt horecaplein De Dam. Rond het beeld van Czaar Peter tekent zich hier elke dag af wat levensgenieten inhoudt.
Zaandam. Alle aandacht en middelen werpen hun vruchten af. De bereikbaarheid en infrastructuur zijn geperfectioneerd op de grote bedrijvigheid. Bewoners profiteren daar natuurlijk ook van voor hun woonwerkverkeer. Voorzieningen zijn naar een 'next level' gebracht. De focus ligt nu op uitstraling en woonkwaliteit. #trotsopzaandam

Buurt en bewoners
De Betawi ligt aan de Zaanzijde van de Rosmolenbuurt. Precies goed om te profiteren van de ligging ten opzichte van zowel de snelweg als het spoor. Autoforenzen vinden vlot hun (Rijks-)weg naar Amsterdam en Utrecht, Haarlem en Schiphol. Wie het openbaar vervoer prefereert, pakt een Intercity naar de omliggende steden. Het kost op de kop af 8 minuten om naar het NS station in het Zaandamse Stadshart te fietsen. Even later sta je op het perron waar elke vijf minuten een Intercity naar de omliggende steden vertrekt. Coffee-to-go en makkelijke maaltijden pik je onderweg op. Om de hoek van De Betawi ligt een DekaMarkt voor de dagelijkse boodschappen.
De Rosmolenbuurt is van oudsher een echte volkswijk. Grootschalige renovatie en stadsvernieuwing wisten de leefbaarheid naar een ander level te brengen. Het is dan ook een populaire buurt, zeker bij gezinnen. De basisschool ligt in het hart van de wijk. Speelvermaak is op elke straathoek te vinden. Trapveldjes, speeltoestellen, zandbakken... en dan natuurlijk dat grote stadspark waar rivier de Gouw doorheen stroomt. #trotsopderosmolenbuurt

Met De Betawi maakt de Rosmolenbuurt de volgende stap naar een mooie, schone en veilige toekomst! #trotsopthuis
“Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus montes, nascetur ridiculus mus.”

Let me help you find your new home.

Alwin van Bergen

Verkoopmanager Wonen Makelaardij

Sven Dekker

Verkoopmanager Vestas Wonen

Bekijk de video over het plan Skaven

How can we help you?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec non est ligula.

Subscribe newsletter
Verkoop en informatie
Wonen Makelaardij
Amsterdam
info@mijnnieuwbouw.nl
0202 - 1234567
Ontwikkelaar
Is een ontwikkeling van:
Bouw in ontwikkeling
Garantie
Dit project wordt gebouwd met een Woningborg garantie.
NVM
Alle aangesloten makelaars zijn NVM Nieuwbouwspecialisten. Ze beschikken over relevante actuele kennis en kunde op gebied van vastgoedontwikkeling om jouw woonbehoefte te kunnen vertalne naar toekomstbestendige nieuwbouwprojecten. Een NVM Nieuw-bouwspecialist ondersteunt bij het aanschaffen van jouw nieuwbouwhuis.